x Széchenyi 2020
photo

Semmelweis-napi ünnepség 2024. (fotógaléria és videó)

2024. június 27.
Közérdekű híreink
„Egyre kevesebb a megbecsülés, egyre nagyobb az Önök hivatásában az emberhiány, és beszélgetve a szakmában dolgozókkal, azt tapasztalom, hogy a jövőképük sem a legszebb.” – mondta el véleményét Nagy János polgármester az egészségügyben dolgozók mai ünnepén, a városi Semmelweis-napon. Hozzátette, hogy Szigetszentmiklóson „még működőképes egy-egy háziorvosi praxis, de fel kell készülnünk az előttünk álló akadályok leküzdésére”, melyben háláját fejezte ki minden egészségügyben dolgozó személynek, és az egészségügyi kerekasztal-beszélgetések résztvevőinek, akik minden alkalommal a város érdekeit szem előtt tartva építő kritikát fogalmaznak meg. Továbbá kiemelte, hogy bízik a képviselő-testület döntéseiben, mellyel olyan „koncepciót dolgozhatnak ki, ahol az egészségügyi szakemberek nem elhagyni szeretnék a pályát, hanem itt maradni, és minket gyógyítani.”

A 32 éve létrehozott magyar egészégügy napját július 1-jén, dr. Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentője” születésnapján ünnepeljük. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében megjelenteket a Napraforgó Óvoda Méhecske nagycsoportja kedves műsorral köszöntötte.

Ezúton - városunk lakosai nevében is - szeretnénk kifejezni hálánkat minden orvos, asszisztens, ápoló, védőnő, szociális munkás, gyógyszerész, mentős, laboratóriumi dolgozó, terapeuta részére és mindenkinek, aki az egészségügyi intézmények karbantartásában tevékenyen részt vesznek.

Köszönjük munkájukat és hivatásukhoz való hűségüket!