photo

Summerfest Bolgár-Német Est

2021. augusztus 14.
Kultúra
A Taksonyi Sváb Ifjúsági Zenekar térzenével hangolta a közönséget, majd a Német Nemzetiségi Kórus daltanulásra buzdította a jelenlévőket. A bolgár és német táncházak vidám kezdetet biztosítottak a kulturális fesztiválnak.
Az est során kihirdették a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat VI. Paradicsomnevelő Versenyének nyerteseit. A zsűri három kategóriában osztott díjakat.

A legnagyobb paradicsom:

1. 1013 gramm - Boldizsár Miklós

2. 966 gramm - Naszódi Tibor

3. 840 gramm - Csapláros György Imre

A legegészségesebb paradicsom:

1. Kerekes József

2. Ványi Zoltánné

3. Patay Éva

A legízletesebb paradicsom:

1. Darabosné Lőrincz Ibolya

2. Patay Éva

3. Gálné Sz. Marika

Gratulálunk a nyerteseknek!

Az est különleges táncbemutatóval folytatódott. A flamenco varázslataiba nyerhettünk bepillantást, mely az ellentétek harmóniája, a férfias erő és a lágy nőies energiák együttese. Az első tánc a Zapateado, azaz egy szóló kopogás, míg a második produkció egy érzelmes, női kendős tánc, a manton volt. Szólót táncolt Lippai Andrea, valamint Pirók Zsófia, gitáron a perui származású gitárművész Alex Torres kísért, ütőhangszeren Tar Gergely játszott. Igazi nyáresti kikapcsolódással kezdődött a Summerfest.Az est során kihirdették a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat VI. Paradicsomnevelő Versenyének nyerteseit. A zsűri három kategóriában osztott díjakat.