x Széchenyi 2020
photo

Szentelési istentiszteletet tartott a Szigetszentmiklósi Hajnalcsillag Református Óvoda

2023. október 8.
Közérdekű híreink
Egyéves működése után, október 7-én szentelési istentiszteletet tartott a Szigetszentmiklósi Hajnalcsillag Református Óvoda.
Városunk első református óvodája 2022-ben nyitotta meg kapuit, a 4 csoportszobás intézmény akkor 87, az idei évben már 106 óvodásnak biztosít férőhelyet.

Az ünnepségen Szalkay László, az óvoda lelkésze idézte fel az épület 2018-ban indult történetét, megköszönve minden résztvevő segítő hozzájárulását, többek között a telekvásárláshoz nyújtott támogatást önkormányzatunknak.

A meghívott vendégek - egyházi elöljárók, a kormányhivatal, a tankerület, oktatási-nevelési intézmények és önkormányzatunk képviselői, szülők és gyermekek - az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI, valamint az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium növendékeinek citerazenekarát, majd az óvodások és az intézmény óvónőinek előadását tekinthették meg.
Jámborné Miskolczi Éva intézményvezető köszöntőjében kiemelte a szeretetteljes, családias légkört, ami a Hajnalcsillag Óvodát jellemzi.

"Számunkra ez az óvoda nem csak egy munkahely, nap mint nap ezernyi csoda részesei lehetünk."
Balogh Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének felszentelő imádsága és a szalagátvágás után az óvoda munkatársai minden jelenlévőt szeretetvendégségre invitáltak.