photo

Tájékoztató a helyi önkormányzati és Európai Parlamenti választásról

2024. április 15.
Közérdekű híreink

Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy Szigetszentmiklós Város Helyi Választási Irodája Vezetőjeként a 2/2023. (XI.09) számú határozatom alapján az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott, 2024. június 9. napjára kitűzött választásán az alábbi szavazókör szavazóhelyisége

nem lesz akadálymentes: 07. szavazókör - Üdülő sor 298. (Csepel Horgász Egyesület)

Azon választópolgárok, akik a fenti szavazókörhöz tartoznak, de akadálymentes szavazóhelyiségben kívánnának szavazni, kérelmet nyújthatnak be akadálymentes szavazóhelyiségbe történő áthelyezés iránt. A kérelmet online a valasztas.hu  oldalon, személyesen vagy levélben a Helyi Választási Irodához (2310 Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 2.) nyújthatják be.  A kérelmet legkésőbb 2024. június 5. 16.00 óráig kell benyújtani.

A mozgásában, egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be. A kérelem elektronikus úton, illetve személyesen, vagy kézbesítési meghatalmazott útján és postai úton is benyújtható.

Figyelem! A kérelem a közös eljárás minden választására, azaz az Európai Parlament tagjainak, továbbá a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választására vonatkozik. Aki olyan címre kér mozgóurnát, amely nem abban a szavazókörben található, amelynek névjegyzékében szerepel (lakcím vagy átjelentkezés alapján), akkor a mozgóurna iránti kérelmet egyben átjelentkezési vagy az átjelentkezést módosító kérelemnek is kell tekinteni.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választásán a tartózkodási helye szerinti településre történő átjelentkezéssel az a választópolgár tud szavazni, aki 2024. február 11-én és az átjelentkezésre irányuló kérelme elbírálásakor ugyanazon tartózkodási hellyel rendelkezik és a tartózkodási helyének érvényessége legalább 2024. június 9-ig tart.

A választópolgár bármely településre átjelentkezhet, és az átjelentkezettek számára kijelölt szavazókörben adhatja le a szavazatát az Európai Parlament tagjainak választásán, ha nem létesített bejelentett tartózkodási helyet 2024. február 11-ig.

A kérelem elektronikus úton, személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján is benyújtható.

Figyelem! Kérünk minden átjelentkező választópolgárt, hogy a kérelme elbírálásáról szóló döntést alaposan olvassa át, mert a fentiek alapján előfordulhat, eltérő szavazókörben szavazhat a helyi önkormányzati képviselők, polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választásán és az Európai Parlament tagjainak választásán.

A kérelmek benyújtására vonatkozó határidők megtekinthetők a www.valasztas.hu és a valasztas.szszm.hu internetes oldalakon.

Az előzőeken túl felhívom figyelmüket, hogy a választókerületek és szavazókörök határai a fent nevezetett határozat alapján megváltoztak, illetve egyes szavazókörök helyszínében is változás történt.

Új szavazóköri helyiségek:

 05, 13, 19, 20 szavazókör Nap utca 2. (Napsugár Óvoda)

14, 15, 22 szavazókör Szent Miklós útja 8. (Mocorgó Óvoda)

02, 04, 12   szavazókör Temesvári utca 5. (Cserbóka Óvoda)

06, 17 szavazókör: Petőfi Sándor utca 13. (Petőfi úti Általános Iskola)

09, 26, 27, 30 szavazókör: Csépi út 137. (Tündérkert Óvoda)

16 szavazókör: Tököli út 19. (Városi Könyvtár és Közösségi Ház)

18 szavazókör: Ifjúság tér 4. (Polgármesteri Hivatal Adóhatóság)

21, 28 szavazókör: Sas u. 7/A (Szivárvány Óvoda)

23, 24 szavazókör: Váci Mihály u. 4. (Nemzedékek Háza)

Szavazókörök felülvizsgálata alapján az alábbi, korábbi szavazóköri helyiségek nem kerültek kijelölésre:

Csépi út 186. (Narancsliget Óvoda)

Csokonai utca 6-12. (Batthyány Kázmér Gimnázium)

Szebeni utca 81/B. (Ádám Jenő Általános Iskola)

Remete utca 9. (Bucka Egészségház)

Kossuth Lajos utca 11. (Bíró Lajos Általános Iskola)

Radnóti u. 6. (József Attila Általános Iskola)

Kérjük, hogy szavazás előtt a választási értesítőjüket ellenőrizni szíveskedjenek!

Megértésüket köszönöm.

 

  1. Szilágyi Anita

HVI vezető