photo

Településtervezési és építészeti ötletpályázat díjátadó

2022. május 18.
Közérdekű híreink
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata településtervezési és építészeti ötletpályázatot írt ki városunk új központjának kialakítására, amely eredményesen lezárult. Az ünnepélyes díjátadót, valamint a pályaművekből készült kiállítás megnyitóját tartották ma a Városi Könyvtár és Közösségi Házban. A pályázókon kívül a szakmai zsűri is jelen volt, melynek szakmai társelnöke, dr. Nagy Béla címzetes egyetemi tanár, vezető településtervező, valamint a Bírálóbizottság tagja, Ladányi Sándor, Szigetszentmiklós Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke méltatták a pályaműveket.

Az összes pályázat díjazásban, vagy megvételben részesült, hiszen minden beérkezett pályamű tartalmazott olyan elemeket, megoldásokat, melyeket a későbbiek során tovább lehet gondolni, fejleszteni.
• Az első helyezést az ADI STUDIO Kft. érte el, pályaművük a zsűri véleménye szerint a legkomplexebben jelenítette meg az új városközpont kialakítási koncepcióját, az elvárásoknak megfelelt, és a legreálisabb megvalósíthatóságot irányozta elő.
• A Bírálóbizottság megosztott 2. díjazásban két olyan pályaművet részesített, amely értékelés és belső pontozás alapján nagyon közel álltak egymáshoz. Ők a Kettőpera Stúdió Kft., valamint az Opinion Builders Kft. A zsűri elismerését kreativitásukkal, innovatív gondolataikkal szerezték meg.

A maradék három pályamű megvételben részesült:
• Illényi Soma András és Janda Martin építészhallgatók pályaművének részletével, két épület építészeti megjelenítésével érték el a Bizottság megvételi szándékát.
• A Pomsár és Társai Építész Iroda Kft. munkája letisztultságával, és a város identitását erősítő ökumenikus zarándokház új turisztikai vonzerejének beemelési ötletével ért el sikert.
• Zsebe László településmérnök egyedüli szigetszentmiklósi pályázóként, innovatív, jövőt erősen megjelenítő javaslataival nyerte meg a Bizottságot.

Gratulálunk minden díjazottnak! Az ötletpályázat teljes dokumentációs anyaga, a pályaművek és a pályázók bemutatása elérhető az https://otletpalyazat.szszm.hu weboldalon. A pályaművekről és azok készítőiről részletes beszámolót olvashatnak a Kisváros júniusi számában.
A kiállítás június 17-éig tekinthető meg a Városi Könyvtár és Közösségi Házban.