photo

Változás a 38-as és a 238-as autóbusz közlekedésében.

2024. április 5.
Közérdekű híreink Közlekedés
Tisztelt Lakihegyiek!

A Massányi Károly út és a II. Rákóczi Ferenc utca közötti csomópont átépítésre kerül. Lámpás forgalomirányítás lesz kialakítva, melyhez szükséges egy új kanyarodósáv kiépítése. Ez a későbbiekben javíthat a forgalmi helyzeten, hiszen ez egy intelligens forgalomfigyelő lámpákkal felszerelt csomópont lesz. Az átépítés ideje alatt a buszok terelőútvonalon közlekednek, ezért Lakihegy és Szigetszentmiklós között a tömegközlekedés átszállást igényel. A BKK tájékoztatása alapján utazásuk tervezésekor kérjük, vegyék figyelembe a Volánbusz járatait is.

A Pest vármegyebérletet a Volánbusz és a BKK ugyanúgy elfogadja, így nem kell külön jegyet és bérletet vásárolni.
A csúcsidőben közlekedőknek a 690-es Volánbuszt ajánljuk, amivel a Cseresznyés utcától eljuthatnak a Hárosi Csárdáig, ahol átszállhatnak a Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as és 238-as BKK autóbuszokhoz.

Például: az iskolába és a munkába indulóknak a 690-es Volánbusz 6:46-kor és 7:04-kor indul a Cseresznyés utcától. Erről átszállhatnak a Hárosi Csárdától 7:05-kor a 38-as BKK, illetve a 7:21-kor induló 238-as BKK autóbuszokra Szigetszentmiklós irányába.

Tanítási idő után Szigetszentmiklósról Lakihegyre a 238-as BKK a Városháza megállótól 15:44-kor és 16:19-kor indul, valamint a 38-as BKK autóbuszok a Szebeni utca megállótól 16:12-kor közlekedhetnek a Hárosi Csárdáig, ahol átszállhatnak a 690-es Volánbuszra, melyek 16:38-kor és 16:57-kor indulnak, vagy a 38A BKK 16:23-kor és 16:53-kor induló járataira, melyekkel eljuthatnak a Cseresznyés utcáig.

A kivitelezési munkálatok várhatóan 2024.05.12-ig tartanak!

Amikor a csomópont elkészül, akkor nemcsak jobb és biztonságosabb közlekedési lehetőséghez jutnak az autósok, hanem az eredeti buszjáratok is újra a régi megszokott útvonalon járnak majd.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere levélben fordult a Volánbusz Zrt.-hez, hogy a körülbelül egy hónap időpontra (ameddig a fejlesztés miatt nem jár a kereszteződésnél busz) menjen a buszjárat el a Cseresznyés utcai buszfordulóig átszállás nélkül.

Köszönjük szíves türelmüket!