Aktuális

A Magyar Kultúra napját ünnepeltük

2022. január 22.
A Magyar Kultúra napját ünnepeltük
1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Kölcsey Ferenc 199 évvel ezelőtt ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében zenés, énekes programmal emlékeztünk erre az eseményre. A Himnusz a Székely Miklós Városi Kórus tagjai által csendült fel. Köszöntőt mondott Nagy János polgármester és Birinyi József népzenekutató, a Magyar Hungaricum Szövetség elnöke.

Kis-Duna szentelés lesz január 23-án

2022. január 21.
Kis-Duna szentelés lesz január 23-án
2022. január 23-án (vasárnap) Paisziosz Larendzakisz püspök úr a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus segédpüspöke Szigetszentmiklóson megszenteli a Kis-Dunát. A szentelésre a Szent Miklós Görögkeleti egyházközség parókiájáról (Szigetszentmiklós, Eklézsia u. 6.) 13 órakor indulnak a hívek a tanösvényhez. Várnak mindenkit szeretettel.

Felhívás civil szervezetek, egyesületek részére

2022. január 20.
Felhívás civil szervezetek, egyesületek részére
Kéktó Szabadidőpark és Önkormányzati Üdülő használatának igénylési lehetősége. Korábbi évek gyakorlata alapján, Szigetszentmiklóson bejegyzett és működő civil szervezetek és egyesületek kérelem formájában igényelhetik egyesületi célokra a Kéktó Szabadidőpark és vagy Önkormányzati Üdülő térítésmentes használatát 2022 évben is. 2021 évben is számos kérelem érkezett.

Karbantartják az OTP automatát

2022. január 18.
Karbantartják az OTP automatát
Tájékoztatjuk Önöket, hogy mától, azaz 2022. 01. 18-tól a Kossuth Lajos u. 9. szám alatt található OTP automata karbantartás miatt, előreláthatólag egy hétig nem üzemel. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

Megújult a Csicsergő Óvoda konyhája

2022. január 17.
Megújult a Csicsergő Óvoda konyhája
Ma átadták a Csicsergő Óvoda felújított konyháját. A munkálatok során a főzőkonyhai- és óvodai elektromos fogyasztási mérőhelyek teljesítménybővítése, szabványosítása, a főzőkonyha és a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek építményvillamossági felújítása, valamint a főzőkonyha szellőzőrendszerének rekonstrukciója történt.

Üdvözlöm
Szigetszentmiklóson.

photo

Bízom benne, hogy honlapunkon mindent megtalál, ami Szigetszentmiklóssal kapcsolatban érdekelheti Önt.

 

Nagy János
Polgármester

 

photo