Magyar Vöröskereszt Szigetszentmiklósi Szervezete

 

 

 

MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI SZERVEZET

 

2.SZ.TERÜLET SZIGETSZENTMIKLÓS

 

Helyi szervezetünk 1957. évi megalakulása óta az emberi élet és az egészség védelmében tevékenykedik. Szervezi a véradásokat, karitatív tevékenységeket folytat (pld. élelmiszerosztás).

Városunkban a vöröskeresztes tagok, önkéntesek a városi alapszervezetben, a Lila Akác és Őszirózsa nyugdíjas vöröskeresztes alapszervezetekben, a Napsugár bázis óvoda alapszervezetben és az ifjúsági alapszervezetben végzik tevékenységüket.

A helyi szervezet rendszeresen táboroztatja térítésmentesen, vagy 50%-os kedvezménnyel a rászorult gyermekeket. Számuk megközelíti a 3.000 főt.

Baby - Sitter és közúti elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervez. Az ifisek segítségével szinte valamennyi városi rendezvényen jelen van elsősegélynyújtással, arcfestéssel, egészségnevelő TOTÓ-val. Taglétszáma 450-500 fő között mozog.

A Vöröskereszt a lakosságtól, jogi személyektől, vállalkozóktól és cégektől természetbeni és pénzbeni adományokat fogad el és azokat az adományozó által meghatározott célokra fordítja.

A közérdekű kötelezettségvállalásról igazolást állít ki, így az adóból az adomány értéke leírható.

Számlaszámunk: K&H BANK 10405004-00026570-00000008

Adószám: 19170039-2-13

Név: Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete

 

A területi szervezet és alapszervezet nem önálló költségvetési szerv, pénzügyeit a Magyar Vöröskereszt Pest megyei Szervezete (1119 Budapest, Bikszádi u. 43.) bonyolítja.

Kérjük gondoljon a hazai rászorulókra és személyi jövedelemadójának 1%-ával legyen része humanitárius tevékenységünknek.

 

Területi Szervezetünkhöz tartozó települések:

Apaj, Áporka, Délegyháza, Dömsöd, Dunaharaszti, Dunavarsány, Halásztelek, Kiskunlacháza, Lórév, Majosháza, Makád, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Taksony, Tököl

Elnök: Fodor Antalné / Nagy Éva Mária

Elérhetőségek:
: 2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 7/c
: 70/933-8318, 70/933-8153
: julianna.fodorne@voroskereszt.hu, szigetszentmiklos@voroskereszt.hu