Városbarát 2310 Egyesület

Bemutatkozás:

A 2016-ban létrejött egyesület alapításakor célunk egy olyan közösség létrehozása volt, amelynek tagjai szeretnék otthon érezni magukat városunkban, és ezért gondolkodni, és cselekedni is hajlandók. Értékelve a jót, rámutatva a hibákra, lehetőségekre, az érintettekkel párbeszédre törekedve, elsősorban közéleti, kulturális, közösségi témákban megnyilvánulva.

A tájékoztatás és figyelemfelhívás mellett eseményeket, akciókat is szervezünk. Hiszünk a közösségi aktivitás és finanszírozás erejében, és abban, hogy Szigetszentmiklós még jobb hely lehet, és lesz is.

Az itt élők kulturális életének, életmódjának, közérzetének javítása, színesítése érdekében tevékenységünk a következőkben ölt testet: élő komoly- és könnyűzenei koncertek szervezése a „Zongora Szigetszentmiklósnak" közösségi adománygyűjtő kezdeményezés javára (Péter Bence jótékonysági hangversenye, Zongora Ünnep rendezvénysorozat) valamint az Utcák, terek focibajnoksága, SzigetSLAMmiklós, Zenerációk könnyűzenei koncertsorozat és a Kakaókoncert elindítása.

Hiszünk abban, hogy ezek az alkalmak a közösségi élményen túl, a városhoz való kötődést is erősíthetik. Látva a cselekvési lehetőségeket, több korosztályt szólítunk meg olyan hiánypótló, érdeklődésükre számot tartó programokkal, melyeken a meghívott szereplők mellett a helyi tehetségeknek is lehetőséget biztosítunk.

Mindezeket igyekszünk különböző városrészekben - az egyes helyszínek adottságaira is felhívva a figyelmet -, életre hívni, megismertetve a helyi értékeket, találkozási, ismerkedési lehetőségeket is kínálva. Terveink szerint több programot más helyi civil szervezetekkel közösen kívánunk megvalósítani.

Közösségünk nyitott, minden Városbarátot szeretettel várunk rendezvényeinken, facebook oldalunkon vendégként, közreműködőként, hozzászólóként, segítőként.

 

Elnökség:

Hollik András -elnök

Árki Attila - elnökségi tag

Szegedi Zsuzsa - elnökségi tag

 

Elérhetőségek:

: 2310 Szigetszentmiklós, Csokonai u. 3/10.

: info@varosbarat2310.hu

: 20/443-7787

: www.varosbarat2310.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/varosbarat2310/