Kosárlabda Akadémia Szigetszentmiklóson
Media - 2018. 12. 14.
Kosarlabda-Akademia-Szigetszentmikloson

2018. november 06.-án az MKOSZ (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége) akkreditálta a Batthyány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület kosárlabda akadémiáját, amely a BKG-KOS Kosárlabda Akadémia néven versenyezteti a továbbiakban az U14, U16, és U18 leány és fiú korosztályokat.

Ezzel a szövetség elismerte az elmúlt évek utánpótlás munkáját. A sikeres akkreditáció nagy lendületet ad a már sikeres női és férfi NBI/B-ben szerepelő csapataink számára is, hiszen az utánpótlásból kinevelt játékosok lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A munkát a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumból indítottuk, 2010-ben. Aztán szépen lassan csatlakoztak a többiek, kialakult a szakmai közösségünk, a hátteret biztosító csapat, az arculatunk, a küldetésünk és megfogalmazódtak a céljaink, megjelent a KOS logó, és kisvártatva felkerült az országos kosárlabda térképre városunk, Szigetszentmiklós. Jelenleg 10 városban, több mint 1000 játékossal dolgozunk. Ez a szám már a nagy klubokhoz képest is mértékadó. Komoly eredményeket értek el csapataink, annak ellenére, hogy nem az eredmények fontosak elsősorban, hanem inkább a szisztematikus, kiszámítható, stabil munkát tartjuk szem előtt.

Miért fontos ez? Az akadémiák, a szövetséggel karöltve határozzák meg a kosárlabda sport fejlődését, arculatát, és irányvonalait, így kiemelten nagy szerepük van. Ebbe a fontos szakmai körbe került a BKG-KOS Kosárlabda Akadémia.

Amellett, hogy a felnőtt alakulataink ilyen eredményes, szerethető, nézhető csapatok lettek, nem rajtuk tartjuk a fókuszt, nálunk első az utánpótlás! Célunk olyan egyéniségek, generációk kinevelése, akik egészségesek, intelligensek, és sport centrikus gondolkodásúak.

 

Szerző: Tasnádi Dávid