photo

Tájékoztató a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények igényléséről

2022. szeptember 13.
Közérdekű híreink

Tisztelt Ügyfeleink!

A családi fogyasztói közösségek, azaz a jogilag egy ingatlanon élő, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek – legfeljebb 4 lakásig - szintén igénybe vehetik a rezsicsökkentett áron elérhető gázmennyiséget.
Kérelmet szükséges benyújtani a települési önkormányzat jegyzője felé hatósági bizonyítvány kiállítására.

FONTOS, hogy

  • ez a kedvezmény nem a társasházakra, vagy lakásszövetkezetekre vonatkozik, és csak 4 lakásig kérhető hatósági bizonyítvány.
  • csak akkor lehet kérni a bizonyítványt, ha az ingatlanban önálló lakások kerültek kialakításra - ennek a feltételeit a kérelemhez csatolt tájékoztató is tartalmazza, kérjük, figyelmesen olvassák ezt el.
  • a jogosulatlanul kért és felhasznált bizonyítványokat a szolgáltatók kérelmére a hatóság ellenőrizheti a helyszínen, és a rendelet szerint szabályszegés szankciókat von maga után.

A kérelmet ügyfélkapun, postai úton vagy személyesen ügyfélfogadási időben, a Településrendezési Osztályon lehet benyújtani. Az osztály a Losonczi utca 1. alatti épületben található, az ügyfélfogadási idő hétfői napokon 13.00-18.00 óráig, szerdán 8.00-12.00-ig és 13.00-16.00 óráig, pénteken pedig 8.00-12.00 óráig tart.

A kérelemre a jegyző 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról, amennyiben a kérelemben foglaltakat helyesen kitöltötték, és azt aláírták. A tájékoztató és a kérelem az alábbi linkekről tölthetők le:
Tájékoztató
Kérelem hatósági bizonyítvány kiállítására
Adatvédelmi tájékoztató