Felkészülés a téli időszakra
Media75 - 2019. 11. 12.
A Helyi Védelmi Bizottság múltheti ülésén a téli időszakra való felkészülés teendői és a katasztrófa-védelem feladatai kerültek megbeszélésére.
Felkeszules-a-teli-idoszakra

A Pest Megyei Kormányhivatal Szigetszentmiklósi Járási Hivatala Dr. Bekk Mária Helyi Védelmi Bizottság elnökének vezetésével ülést tartott. Aktuális témaként a téli időjárásra való felkészülés teendői, továbbá a katasztrófa-védelem feladatai kerültek megbeszélésre. Az ülésen Jaksa-Ladányi Emma, városunk alpolgármestere is részt vett.

Beszámolója szerint a viharkárok, tüzesetek okozta problémák kezelése érdekében kérés hangzott el, elsősorban a Bucka városrészre vonatkozóan. A szűk utcák megközelítése gondot okoz a tűzoltóság részére, ezért kérik a Tisztelt Lakosságot, hogy a közlekedést hátráltató fák, kilógó ágak kerüljenek visszavágásra, a parkoló autókkal ne zárják el a helyszínek megközelíthetőségét. Az egyébként is keskeny utcákban tegyék szabaddá a behajtási lehetőséget ahhoz, hogy tűzoltó vagy egyéb viharkárt elhárító egységek a helyszínekhez el tudjanak jutni.