logo
Specchia, Olaszország

 

Specchia egyike annak a 99 településnek, mely osztozik  a rangot adó „A Legszebb Olasz Falu" címen. A várost a turizmussal foglalkozó sajtó európai szövetsége 2003-ban a „Kimagasló Teljesítmény a Vendéglátásban és Turizmusban" nevű Európai Díjjal jutalmazta a helyi történelmi és kulturális hagyományok újraélesztése és megőrzése területén kifejtett erőfeszítéseiért.

Specchia Önkormányzata aláírt egy megállapodást a „Mediterrán tudományok Egyetemi Szövetségével" . Ezáltal a korábbi Domokosrendi Szerzetes Kolostorban, - mely épület a történelemben óriási fontossággal bírt, - haladó tréning tanfolyamokat szerveznek. Témájuk a turizmus menedzsment, erkölcsi-polgári felelősség, energiagazdálkodás, gyógynövény-termesztés, valamint kutatási programok és egyéb projektek a tudományos és kulturális fejlődés elősegítésének céljából.

2003. június 1-én Bonnban tartottak egy értekezletet Nemzetközi Konferencia a Megújítható Energiák Fejlesztésére és Előmozdítására címmel. Ennek során a környezetvédelmi miniszter bemutatott egy mintaprojektet „Ököfalu" címmel, a több mint 1200 résztvevő számára, akik a világ minden tájáról érkeztek nemzetközi intézmények és nem-kormányzati szervezetek képviseletében.

2002. novembere és 2004 januárja között Cardigliano-ban, az Ökofaluban a szélturbina 1.300.000 kW elektromos energiát termelt, míg a napelemes rendszer 50.000 kW-ot. Specchia Önkormányzata 100.000 eurót kapott a Nemzeti Áramhálózattól, és további bevétele származott az elektromos energia eladásából az Olasz Nemzeti Áramszolgáltató részére.

Specchia Önkormányzata, mely 200 hektár saját termőfölddel rendelkezik, szintén egy megállapodást kötött a Bari székhelyű CIHEAM-Mediterrán Mezőgazdasági Intézettel. Ennek célja a mezőgazdaság fejlesztése hazai és nemzetközi viszonylatban.
 

 

 
 
 

 


Polgármester:
Rocco Pagliara
E-mail:
sindaco@comune.specchia.lecce.it
Website:
https://www.comune.specchia.lecce.it/