logo
Steinheim, Németország

Steinheim Németország középső részén található (Észak-Rajna-Vesztfália, Kreis Höxter kerület). A város teljes lakossága 14.000 fő. Kb. 8000 ember él a történelmi városban, míg a többiek a környékbeli kis falvakban.

Az elmúlt év folyamán, a Specchia-ban megalapított testvérvárosi együttműködés óta, néhány érdekes projekt fejeződött be Steinheimben:

A vasútállomáshoz közeli területen, nem messze a történelmi városközponttól, egy évek óta nem használt ipari maradványt lebontottak, és a helyén új, modern bevásárlóközpont épült, benne szupermarketek, gyógyszertár, pékség, utazási iroda, étterem, ajándéküzlet, butik és könyvesbolt.

A második fontos projekt az új sportcsarnok és iskolaközpont befejezése és megnyitása volt 2004 júliusában. Ennek eredményeképpen a középiskola 900 diákja és a helyi sportegyesületek tagjai nagyon jó lehetőségeket kaptak a sportoláshoz.

Mindemellett néhány fontos útépítési projekt és különböző intézkedések vették kezdetüket a falvak felújítása érdekében. Ezek egy jobb életminőség elérését célozzák a kisebb településeken, különböző egyedi ökológiai lépések megvalósítása által.


Polgármester:
Carsten Torke
Titkárság:
Gerhard Engelmann
Cím:
Steinheim, Németország
E-mail:
g.engelmann@steinheim.de
Website:
www.steinheim.de